Cât de important este conținutul?

Încă din anii 2000, conținutul a început să devină important și să intre pe lista factorilor care influențează SERP ranking, dar din 2022 devine vital. Și alături de alți câțiva factori, vor rescrie strategiile de SEO, în timp ce DA (domain autority), densitatea cuvintelor cheie, imaginile, IP-ul și alți factori raman aproape fără importanță în SERP ranking.

Mobile-first – un alt factor extrem de importan, devine vital în strategiile SEO și are un impact puternic în SERP ranking, iar de aici concludem că o strategie SEO bine pregătită începe înainte de dezvoltarea unui site web. Începe chiar din timpul planificării acestuia.

Cu alte cuvinte Google pune utilizatorul și experiența acestuia pe primul loc. De altfel, acest fapt nu este o noutate. Doar că acum are capacitatea de a interpreta și de a deduce mult mai clar ce este important și relevant pentru utilizator, iar în raport cu istoricul acestuia îi oferă răspunsuri mai calitative și mai relevante. Cum face asta? Cu tehnologia și inteligența artificială pe care le-a integrat în ultimul algoritm, reușește să determine calitatea și relevanța conținutului intr-un mod extrem de avansat.

Ce înseamnă people-first content?

Începând cu 25 august 2022, Google a lansat update-ul  “helpful content update” care are ca scop focusul pe “people-first content”.

Iată cum începe un articol publicat pe unul din blogurile oficiale Google:

”Google Search is always working to better connect people to helpful information. To this end, we’re launching what we’re calling the “helpful content update” that’s part of a broader effort to ensure people see more original, helpful content written by people, for people, in search results.”

Evident, această abordare – people-first – nu anulează acţiunile SEO cunoscute, dar cu certitudine SEO devine puternic atunci când este aplicat utilizând abordarea people-first content.

Acest update introduce un nou criteriu pe care Google îl ia în considerare în clasificarea paginilor web: identificarea automată a conținutului de calitate scăzută sau cu valoare slabă, care este nefolositor utilizatorilor care efectuează căutarea.

Ce înseamna conținut nefolositor, cum identificăm acest conținut și cum îl transformăm în conținut de calitate, relevant utilizatorilor, poți afla prin realizarea unui audit SEO și stabilirea unei strategii de succes pentru nișa ta.

Concluzie:

People-first content preia procente din totalul de 100% al practicilor SEO,  iar altele devin mai puțin importante și va fi o provocare chiar și pentru experți să identifice acel conținut de calitate, folositor și original.