Ce este SEO?

Ce este SEO? SEO înseamnă „optimizare pentru motoarele de căutare”. În termeni simpli, înseamnă procesul de îmbunătățire a site-ului tău pentru a-i crește vizibilitatea atunci când oamenii caută produse sau servicii legate de afacerea ta în Google, Bing și alte motoare de căutare. Cu cât paginile tale au o vizibilitate mai bună în rezultatele căutării, cu atât este mai probabil să atragi atenția și să atragi clienți potențiali și existenți către afacerea ta.

Cum funcționează SEO?

Motoarele de căutare precum Google și Bing folosesc roboți pentru a accesa cu crawlere paginile de pe web, mergând de la un site la altul, colectând informații despre acele pagini și plasându-le într-un index. Gândește-te la index ca la o bibliotecă uriașă în care un bibliotecar poate scoate o carte pentru a te ajuta să găsești exact ceea ce cauți în acel moment.

În continuare, algoritmii analizează paginile din index, ținând cont de sute de factori de clasare sau semnale, pentru a determina ordinea în care ar trebui să apară paginile web în rezultatele căutării pentru o anumită interogare. În analogia bibliotecii noastre, bibliotecarul a citit fiecare carte din bibliotecă și îți poate spune care dintre ele va avea răspunsurile la întrebările tale.

Serviciile noastre SEO pot fi considerate punți pentru anumite aspecte ale experienței utilizatorului. Acesta este modul în care boții de căutare estimează exact cât de bine un site web sau o pagină web poate oferi celui care caută ceea ce caută.

Diferența dintre SEO și campaniile plătite este că SEO vizează creșterea traficului organic, ceea ce înseamnă că nu trebuie să platești pentru acest trafic.

Exemplu: La o simplă căutare a cuvatului cheie “laptop”, Google returnează în mai puțin de o secundă 1 630 de milioane de rezultate, iar pe prima pagina sunt afisate doar 10 organice.

Cuvantul “laptop” are un volum mediu de căutări lunare de peste 60 000, potrivit Google keywords planner.

Cum ar fi să te bucuri de întrega vizibilitate din Google survenită în urma tuturor cautărilor fără să platești bani pentru asta?

Spre deosebire de anunțurile de căutare plătite, nu poți plăti motoarele de căutare pentru a obține un clasament mai ridicat în căutarea organică, ceea ce înseamnă că trebuie sa apelezi la experții SEO. Și aici intrăm noi.

Algoritmii de căutare sunt proiectați pentru a afișa pagini relevante, autorizate și pentru a oferi utilizatorilor o experiență de căutare eficientă. În optimizarea site-ului și a conținutului ținându-se cont de acești factori paginile web pot fi clasate mai sus în rezultatele căutării.

De ce este important SEO pentru marketing?

SEO este o parte fundamentală a marketingului digital, deoarece oamenii efectuează trilioane de căutări în fiecare an, în general cu intenția de a găsi informații despre produse și servicii. Căutarea este adesea sursa principală de trafic digital pentru site-uri și este completată alte canale de marketing. O vizibilitate mai mare și o poziție mai ridicată în rezultatele căutării decât concurența ta pot avea un impact important asupra profitului afaceri tale.

În concluzie, SEO este fundamentul unui ecosistem de marketing. Să înțelegeți SEO este extrem de important pentru toate strategiile și eforturile dvs. din marketing.